eyeCON V5

Vsi produkti


Reference


PROGRAMSKA OPREMA ZA UPRAVLJANJE ZIDOV EYECON RAZLIČICE 5

Peta generacija programske opreme za upravljanje zidov eyeCON - Upravljanje nadzornih centrov v najboljšem stanju

eyeCON je eyevisova univerzalna in popolna programska rešitev za nadzor videozidnih sistemov, vključno z vsemi povezanimi viri, distribucijo informacij in sodelovanjem med različnimi nadzornimi centri ali predstavitvenimi območji. Sistem temelji na zelo enostavnem konceptu delovanja, ki zmanjša odzivne čase, delovanje velikozaslonskih sistemov pa je potemtakem še smotrnejše in učinkovitejše.

Zahvaljujoč nenehnemu razvoju, ki traja že več kot deset let, se peta generacija programske opreme predstavlja v popolnoma novem dizajnu za GUI in različne ino

vativne značilnosti, kot so funkcionalnosti MetaWalls ali MultiMouse. eyeCON V5 nudi izboljšano zmogljivost in istočasno poenostavljeno delovanje - posebno pomemben kriterij na področjih, povezanih z nadzorom in varnostjo, kjer je netežavna interakcija posameznih sistemov in komponent nujnega pomena.

eyeCON V5 v celoti temelji na odjemalsko/strežniški tehnologiji. To zagotavlja globalno razpoložljivost vseh informacij v omrežju in jih je mogoče enostavno deliti in izmenjavati med različnimi monitorji, video zidi in delovnimi postajami. Informacije in vire je mogoče narediti razpoložljive celo zunaj lokalnih mest. Nova različica 5 je popolnoma skladna z eyevisovim pretočnim konceptom z napravami eStreamer, s čimer je vsaka vrsta virov (analognih, RGB, DVI, HDSDI itd.) na voljo v omrežju. Pregledano je bilo tudi na programski opremi temelječe zajemanje virov signalov (eyeCapture), ki zdaj nudi izredno hiter prenos vsebine namizja.

Programska oprema eyeCON V5 je bila deležna popolne preobrazbe grafičnega uporabniškega vmesnika, kar se vidi v enostavnejšem delovanju in konfiguraciji. Konfiguracijo je zdaj mogoče izvesti v eni programski opremi (eyeSetup) ne glede na lokacijo znotraj omrežja in jo je tako mogoče realizirati na katerikoli delovni postaji, zaradi česar je konfiguracija enostavna kot kdajkoli prej.

Ne glede na njihovo kompleksnost nadzor digitalnih zaslonskih sistemov še nikoli ni bil tako enostaven in priročen.

Ključne funkcije in funkcionalnosti:

 • Upravljanje v nadzornih centrih
 • Sodelovalna orodja
 • Intuitiven uporabniški vmesnik
 • Upravljanje alarma
 • Upravljanje postavitve zidu
 • Funkcije zajemanja
 • Integracija virov IP videov in pretakanja
 • Funkcija MultiMouse
 • Celovito upravljanje pravic

Ključne funkcije programske opreme eyeCON:

 
 

Arhitektura programske opreme:

Tipičen eyeCON sistem zajema različne komponente strojne opreme. Pri minimalni konfiguraciji tak sistem vklučuje bazo podatkov, videozidni kontroler in računalnik odjemalca.

Baza podatkov:
eyeCON je odjemalsko-strežniška rešitev, ki temelji na bazi podatkov Oracle MySQL. V večjih sistemih se ta baza podatkov običajno nahaja na strežniku ECS (eyeCON Control Server). Za manjše namestitve je bazo podatkov mogoče namestiti neposredno na videozidni kontroler (npr. netPIX). Ker imajo do te baze podatkov dostop vsi sistemi in odjemalci, se je neuspešnim operacijam in procesom dolgotrajnega okrevanja mogoče izogniti.

Upravljanje skupin:
Upravljanje smernic za uporabniške skupine in uporabniške pravice so v primerjavi s prejšnjo različico 4 v osnovi izboljšane. Vse nastavitve za skupine so navedene v obširnem pregledu v novi namestitveni programski opremi.

Orodje Layout Manager:
S tem orodjem je zaslone ali področja video zidov mogoče razdeliti na preddefinirane postavitve. To je na določenem področju lahko zelo uporabno za prikaz veliko istočasnih signalov in poenostavi delovanje.

Oblika:
Popolnoma novo zasnovan GUI nudi videz, podoben drugi standardni programski opremi Windows.

Nastavitev:
Ključne značilnosti za eyeSetup, konfiguracijsko programsko opremo eyeCON V5:

 • Vse informacije so shranjene centralno v bazi podatkov
 • Enostavna, intuitivna in osrednja konfiguracija v eni programski opremi
 • Čarovnik za hitro začetno namestitev
 • Enostavno varnostno kopiranje (samodejno/načrtovano)
 • Kontrolni mehanizem in poročanje prek e-pošte, SMS-ov, TCP/IP, SNMP
 • Unikatna modularna platforma omogoča enostavno nadgradnjo dodatnih modulov in funkcij
 • Obširno vzdrževanje in namestitev izdelkov na vseh odjemalcih prek omrežja
 • Samodejno zaznavanje omrežnih virov in odjemalcev

Kontrolniki:
Funkcije programske opreme nadzoruje novi GUI "eyeControl".

Funkcije na prvi pogled:

 • Vmesnik 'povleci in spusti' (Drag & Drop) z zavihki
 • Enostavna uporaba in kratko obdobje usposabljanja
 • Nadzor nad vsemi povezanimi viri in odjemalskimi sistemi v omrežju
 • Funkcionalnost MultiWall/MultiView/MultiTab za učinkovito delo z različnimi videozidnimi sistemi
 • Enostavna orodja, npr. snap-to-grid, snap-to-wall, snap-to-window
 • Predogled v živo vseh signalov v omrežju in fizičnih virih
 • Upravljalnik postavitve (Layout manager) za enostavnejšo postavitev in delovanje prikazovalnikov
 • Urnik za nadzor predhodno shranjenih nastavitev na video zidu
 • Funkcija kroženja (Cycling function) za samodejno časovno kroženje prednastavitvenih kontrolnikov in virov
 • Daljinsko upravljanje: nadzor prikazovalnikov z lokalno tipkovnico in miško delovnih postaj uporabnikov za točen nadzor vseh oken
 • Nadzor nad tipkovnico in miško s katerega koli povezanega kontrolnika zaslona ali odjemalca (Soft-IP-KVM)

WallPreview:

S funkcijo WallPreview lahko v živo sledite vsej vsebini na zaslonu ali velikem zaslonu. Izbirno je predogled v živo lahko tudi v uporabniškem vmesniku programske opreme eyeCON.

 

MetaWalls:

S tehnologijo MetaWalls se je eyeCON V5 domislil popolnoma nove in unikatne funkcije, ki popelje možnosti velikozaslonskih videozidnih sistemov na neznano raven. Z novo tehnologijo MetaWall je manjše do srednje velike prikazovalnike mogoče povezati z enim velikim sistemom. S to tehnologijo je po eni strani mogoče povečati zmogljivost sistema, po drugi strani pa realizirati velike video zide, ki presegajo omejitve enega kontrolerja Netpix. Tehnologija MetaWalls deluje, tudi če obstaja zahteva po izredno velikem številu vhodov v sistemu.

MultiMouse:

Pri večini sistemov je za en računalnik mogoče uporabiti samo en miškin kazalec. S sistemom je mogoče povezati več mišk, a kmalu pride do "prepira", katera bo imela edini kurzor, to pa je omejitev trenutnih operacijskih sistemov, ki pa jo eyeCON V5 in njegova funkcija MultiMouse za velike video sisteme zaobideta.

Z možnostjo MultiMouse lahko vsak uporabnik v omrežju individualno nadzoruje sistem s svojo lastno miško in tipkovnico. Možnost MultiMouse pomeni tudi več tipkovnic (MultiKeyboard).

Upravljanje alarmov/Supervisor:

V preteklosti je bila predstavitev prihajajočih alarmov zapletena, saj so alarmne signale poslali različni sistemi in aplikacije. Za integracijo vseh teh signalov je bilo pogosto treba kupiti drage programske licence. Da bi se izognil takim težavam, je bilo upravljanje alarmov eyeCON izboljšano za dosego preproste integracije in predstavitve vseh tipov alarmov.

eyeSupervisor združuje vse alarme in poročila sistemov na višji ravni in jih povezuje s preddefiniranimi reakcijami. To pomeni, da eyeSupervisor nadzira celotno prihajajočo in odhajajočo komunikacijo sistema eyeCON. To storitev je mogoče večkrat namestiti na različne odjemalce ali neposredno v kontroler Netpix ali bazo podatkov.

ControlRoomView:

ControlRoomView je ena od najzanimivejših novih funkcij eyeCON V5, ki prikazuje jasno urejene posamezne poglede na sobe, stavbe in lokacije. Vse nameščene zaslone in velike video sisteme je tako rekoč mogoče prikazati skupaj oziroma z njimi skupaj delati. Uporabnik tako dobi še boljši pregled na celoten sistem in še hitreje nadzoruje prednastavitvene kontrolnike in vire. Te funkcije zaenkrat ne nudi še nobena druga programska oprema za upravljanje videov.

Zajemanje:

Sistem za zajemanje eyeCON je bil razvit za vizualizacijo vsebine zaslona vseh povezanih delovnih postaj na velikih zaslonih. S to stroškovno učinkovito programsko rešitvijo je mogoče prenesti vsako vsebino zaslona prek omrežja brez dodatne strojne opreme.

Ključne funkcije modula za zajemanje:

 • Način KVM - nadzor nad miško in tipkovnico delovnih postaj
 • Večzaslonska podpora
 • Podpora za Windows XP, Windows7, Windows8, Windows Server 2008 64bit/32bit, distribucije Linux, Unix, Apple Mac OS

Možnosti integracije:

Vsaka različica eyeCON nudi vmesnike za integracijo sistemov eyevis v sisteme ali aplikacije drugih dobaviteljev. To omogoča enostavno in udobno integracijo in nadzor sistema eyevis kot tudi nadzor nad dodatnimi programskimi aplikacijami in napravami. Uporabite lahko tudi obširen API, na primer za začetek tokov, aplikacij in postavitev oken in za dosego popolnega nadzora nad celotnim sistemom.

Dodatno je kontrolnike mogoče realizirati prek povezanih sistemov zaslonov, na primer, da jih je mogoče vklopiti ali izklopiti, ali prejemati poročila o stanju v primeru neuspelih operacij. Z možnostmi integracije sistema eyeCON lahko uporabnik prejme popolno funkcionalnost upravljanja zida v skoraj vseh drugih sistemih.

 • Popolna podpora API-ja s TCP/IP, RS232, spojniki ODBC, HTML/PHP
 • Enostavna in hitra integracija aplikacij tretje osebe
 • Združljivo z medijskimi kontrolniki, npr. Crestron, AMX itd.

eyeCON vključuje spletni strežnik, s katerim je mogoče razviti enostavne HTML strani za nadzor sistema eyeCON s katerekoli naprave. S to funkcijo je enostaven nadzor mogoče doseči v kateremkoli brskalniku.

 • Integriran strežnik za enostavno povezavo s pametnimi telefoni, tabličnimi računalniki ali plošč na dotik
 • Nadzor in zagon prednastavitvenih kontrolnikov in makrov
 • Združljivo z operacijskimi sistemi Apple iOS, Android, Microsoft in z vsakim HTML brskalnikom

Podprti viri in sistemi:
S kodirniki ali sistemi Netpix eyeCON podpira naslednje tipe virov in sisteme:

 • Analogni VGA signali, digitalni DVI/HDMI/DP signali, video signali (sestavljeni in HD/SDI)
 • Pretakanje virov iz kodirnikov in kamer (MPEG2, MPEG4, MJPEG, JPEG2000, H.264)
 • viri e-tokov (e-Streaming sources) iz kodirnikov eyevis (H.264, eJPEG, RFB)
 • Viri zajemanja, VNC viri, delovna postaja VMware in vSphere
 • Programi v operacijskih sistemih Windows
 • Programi v operacijskih sistemih Linux/Unix
 • Vsebina na spletni osnovi (HTML, JAVA itd.)

eyeCON je združljiv s temi eyevisovimi izdelki: 
Serija NPX4800, serija EWS-200, serija eStreamer vključno z eS100, eS200 in eStreamer-RGB, serija eGate, eyevisovimi zasloni in serijo kock

Združljivi in integrirani zunanji sistemi:

 • AMX
 • Crestron
 • Extron Video/Audio Matrix
 • Lightware Matrix
 • PureLink Matrix
 • CmLabs Audio Matrix
 • WEY IP Remote

 

V tej kategoriji trenutno ni nobenega izdelka.