RTV Slovenija - Studio 3

RTV Slovenija - Studio 3

Contractor: RTV Slovenija
Application: Rap-ing implemented eyevis seamless videowall system in the new RTV Slovenija's studio .


Project description

RAP-ing d.o.o. je v Marcu 2012 v Studiu 3 Radia Televizije Slovenije postavil nov video stenski sistem.

Video stenski (videowall) sistem je namenjen za ozadje različnih oddaj kot so TV Dnevnik, Odmevi, itn. je sestavljen iz 18x  50" projekcijskih kock eyevis EC-50-LSXT+-BB ločljivosti 1400x1050pik  v konfiguraciji 9x2 (širina x višina).

Skupna dimenzija videowall sistema je 9000x1500mm, ločljivost sistema je 12600x2100pik. 

Projekcijske kocke imajo poseben zaslon Black Beed(link na sliko ali PDF-v priponki), katerega karakteristika je primerna prav za postavitve v televizijskih studijih.

Projekcijske kocke smo ločili v 3 podsklope konfiguracije 3x2 (3000x2100mm in 4200x2100pik). Vsakemu sklopu smo zagotovili svojo napetostno napajanje in vhodni signal HD-SDI, ki ga dostavlja sistem ORAD PowerWall v ločljivosti 1920x1050. Ker ta ločljivost v pravilnih razmerjih ne zasede celotne višine in širine sklopa ekranov smo po odločitvi naročnika skrajni zgornji del slike tako da je na videowallu vidna slika ločljivosti 1920x960pik.

Za pretvorbo HD-SDI signala na DVI-D, ki jo potrebuje videowall skrbi TvOne. DVI-D signal se nato distribuira preko dveh distribucijskih ojačevalnikov na posamezni sklop ter na vsak prikazovalnik posebej. V prikazovalniku interni scaler poskrbi da se na vsakem prikazovalniku iz sklopa prikazuje točno določen del slike, kar se nastavi v vsakem prikazovalniku posebej.

Vsi prikazovalniki so med seboj povezani z RS-232 kablom nato pa vsi skupaj na komunikacijsko platfromo ACT, ki skrbi za upravljanje z celotnim videowallom in njegovimi nastavitvami. Preko te naprave se sitem tudi ugaša in usklajuje barve, do nje pa se dostopa preko lokalnega omrežja z VNC ali Remote desktop povezave.

Podjetje Rap-ing d.o.o. za projekt tudi odgovorno skrbi in opravlja vzdrževanje ter servis na lokaciji z usposobljenimi inženirji.

 

Uporabljeni proizvodi:

(potrebno se je dogovoriti kako bo s prikazom teh proizvodov: jih lahko iščemo in obkljukamo po naši bazi produktov):

·       9x2 eyevis EC-50-LSXT+-BB 

·       3xTvOne C2-2205A 

·       Gefen kabli 

 

Vodja projeka:

Simon Kozamernik

 

Application Videowall , Videostena , RTV , Studio , Televizijski Studio
Datemarec 2012
LocationLjubljana, Slovenia